Kdy jsem chytal za Duklu? V pravěku, smál se Falta

04.02.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejový brankář Pavel Falta se vrátil do mateřského klubu. Dvaatřicetiletého jihlavského rodáka uvolnil do Dukly na střídavý start extraligový Liberec. V pondělí absolvoval s jihlavským týmem první trénink. „Je to gólman, který má spoustu zkušeností, jak z nejvyšší soutěže, tak i z první ligy a ze zahraničí. Myslím si, že pro nás bude určitě přínosem,“ věří trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš.

Foto: Deník/Libor Plíhal.

Falta už v letošní sezoně v jednom prvoligovém týmu působil, začátek ročníku strávil ve Vrchlabí.

Těšil jste se zpátky domů?
Určitě. Liberci se uzdravil Michal Fikrt a já bych tam byl tudíž navíc. Oba kluby se dohodly, že se přesunu do Jihlavy, kde budu taky trénovat a ... Budu trénovat (smích)

Ale trenér Dvořák mluvil o tom, že byste měl naskočit i do některého z posledních tří zápasů základní části...
O tom zatím nic nevím. Asi na to přijde řeč až později. Každopádně to nijak neřeším, já jsem hlavně rád, že můžu být doma s rodinou.

Víte po jak dlouhé době se vracíte do Dukly?
Počítal jsem, a je to skoro jedenáct let. Hrozně dlouhá doba, ale nestěžuju si. (smích) Ráno zase vstávám ze svýho, přesunu se na zimák a po tréninku pojedu domů. Všude jinde jsem byl v nějakém služebním bytě, tady je to takový fakt doma.

Vybavíte si ještě soupeře, proti kterému jste v jihlavském dresu naposledy chytal?
(Zamyslel se) Tehdy ještě hrála Dukla extraligu, ale nevím přesně, co to bylo za rok. Je to hrozně dávno, snad v pravěku. (smích)

Co vaši noví kolegové v brance, už jste se stačil seznámit?
S Řehym (Milan Řehoř – pozn.red.) určitě, s Kasparem je trošku problém kvůli jazykové bariéře. Ale časem se to srovná. Nevím, jestli to můžu o sobě říct, ale myslím, že jsem docela bezkonfliktní člověk.

Pokud by situace ve skupinách zůstala stejná i po posledním kole, nastoupila by Dukla v play off proti Vrchlabí. Tedy proti týmu, v němž jste v letošním ročníku působil...
Taky jsem na to koukal a byl by to zajímavý souboj. Alespoň pro mě určitě.