Desetitýdenní tréninkový maratón odstartoval

21.04.2008 / Eva Streichsbierová

Ještě nebylo ani půl desáté a všichni jihlavští hokejisté už netrpělivě čekali na první pokyny. Trenérské trojici Karel Dvořák, Roman Mejzlík a Petr Jaroš se v pondělí dopoledne hlásilo třiadvacet hokejistů. „Nikdo se neomluvil,“ pochvaloval si stoprocentní účast Dvořák. „Pouze tři hráči nejsou ještě tak zdravotně fit, aby mohli dělat všechno naplno,“ dodal.

Zatímco dvacítka hráčů vyběhla na fotbalový trávník, trojice Ladislav Rytanuer, Přemysl Duben a Tomáš Hradecký sedla na kolo a vyrazila na individuální trénink. „Všichni tři měli problémy s kolenem, takže z běhu jsou zatím omluveni,“ prozradil hlavní kouč prvoligového jihlavského A-týmu.

„Při takovém zápřahu se brzy dostanou na Tour de France a Giro d´Italia. Samozřejmě bychom jim to přáli, ale bojíme se, že jednotlivé etapy budou kolidovat se zápasy,“ dobíral si trojici cyklistů masér Bohumil Tománek.

Zbytek týmu si první tréninkový den zahrál fotbal, proběhl se po lesoparku a přidal řadu posilovacích cviků. „Kluci měli dost dlouhou přestávku, takže už když jsme se tehdy loučili, tak jsem je upozorňoval na to, že začneme hned zostra,“ svěřil se Dvořák.

V týmu má zatím hlavní trenér pouze jednoho gólmana – Milana Řehoře. „Nějakého druhého ještě budeme muset sehnat, protože s Pavlem Faltou to nevyšlo. Podle mých informací má namířeno do Nitry,“ řekl.

Naopak hned první den se do přípravy s Duklou zakously dvě možné posily do pole – obránce Rostislav Malena a útočník Jaroslav Mareš. „Oba mají zájem za Duklu hrát, ale bude záležet, jak se nakonec dohodnou všechny strany,“ krčil rameny Dvořák.

Vedle zkušených opor polykali první tréninkové dávky na stadionu Na Stoupách také dva dorostenci – Adam Zeman a Martin Kuřítko. „Pro tyhle kluky je každý trénink s áčkem přínosem,“ prohlásil kouč.

Neoblíbená část sezony potrvá deset týdnů, po níž bude následovat dovolená. Po celou dobu přípravy by neměli jihlavští hokejisté překročit hranice kraje. „Původně jsme je chtěli vzít do Krkonoš, ale zatím to nevypadá. Asi zůstaneme doma. Myslím, že i tady se dá pořádně připravit na sezonu,“ uvedl Dvořák.

Kdo byl na úvodním tréninku:
Brankář: Milan Řehoř
Obránci: Tomáš Ficenc, Přemysl Duben (kolo), Jan Kašpar, Pavel Staněk, Rostislav Malena, Petr Štrach
Útočníci: Oldřich Bakus, Jiří Hanzal, Tomáš Hradecký (kolo), Jan Hrbatý, David Jonáš, Lukáš Krupka, Jiří Man, Vladimír Říha, Ladislava Rytnauer (kolo), Pavel Suk, David Dolníček, Jaroslav Mareš, Adam Zeman, Martin Kuřítko, Libor Bezděk a Tomáš Chlubna.

Fotografie z přípravy najdete zde.