Doktor udělal chybu, postěžoval si útočník Hrbatý

04.09.2008 / Eva Streichsbierová - MF Dnes

Místo toho, aby společně se svým týmem ladil formu před blížícím se startem nového prvoligového ročníku, chodí v těchto dnech pouze šlapat na rotopedu. Třiadvacetiletý hokejový útočník Dukly Jihlava Jan Hrbatý už čtrnáct dnů nemůže na led, z turnaje v Nitře si totiž přivezl nepříjemné zranění ruky.

Foto ze středečního tréninku jihlavského týmu zde

„Stalo se to ve druhém zápase se Švýcarama. Šel jsem do souboje, který jsem trochu neustál. A jak jsme padal na led, praštil jsem se do lokte a rozrazil si ho. Hned mi to nateklo a druhý den už jsem s ním ani nehnul,“ připomněl nepříjemnou situaci Hrbatý.

Ošetření jihlavského forvarda se ujal lékař nitranského týmu. „Nějak mi to ovázal, ale ne moc dobře. Když jsem pak přijel, už jsem měl v lokti zánět a týden jsem musel brát antibiotika,“ postěžoval si mladý hokejista. „Na toho doktora určitě nebudu mít dobré vzpomínky. Myslím, že udělal chybu, měl mi to hned zašít,“ dodal rozmrzele.

Pár dnů se ještě bude muset výstroji a ledové ploše vyhýbat, ale pak už ho prý nikdo nezastaví. „Musím říct, že už mi po těch čtrnácti dnech led chybí. Moc se těším až začne sezona. Vždyť kvůli tomu celá tahle příprava byla,“ prohlásil.

Čas v posilovně nyní pravidelně tráví ještě s dalším zraněným spoluhráčem – obráncem Přemyslem Dubnem. „Jo, Přema posiluje ruce, protože má problémy s kolenem, a já zase nohy. Dali jsme to dohromady a vytvořili spolu takový malý tým. Aspoň se nějak zabavíme,“ usmíval se Hrbatý.