Oba regionální rivalové si v Jihlavě zahrají o první body

16.09.2008 / Eva Streichsbierová

První souboj regionálních rivalů v novém prvoligovém ročníku uvidí Jihlava. Na Horáckém zimním stadionu se ve středu 17. září utká domácí Dukla s Třebíčí. Úvodní buly středečního derby bude vhozeno v 17.30. „Věřím, že konečně dáme nějaké góly a vyhrajeme,“ hlásí hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák.

Jihlavští hokejisté zatím v nové sezoně nebodovali, přestože herně nepodali špatný výkon. V obou dosavadních zápasech byla jejich nejvtěším problémem špatná koncovka. „Chyběla nám urputnost, chtění jít před branku a dravost,“ přiznává trenér.

S vylepšením střelecké produktivity by měl Dukle ve středečním souboji pomoci útočník Ladislav Rytnauer, jehož rameno už je v naprostém pořádku. „Necítím žádné omezení, pokud mě trenér nominuje, jsem připravený nastoupit,“ tvrdí jihlavský kanonýr.

Regionální rival Jihlavy je na tom po dvou úvodních kolech bodově naprosto stejně. Třebíč nejprve podlehla v Havířově 1:4 a poté doma přenechala vítězství 4:2 Mostu. „Do třetice se nám to už ale určitě podaří,“ věří šéf třebíčské střídačky Kamil Pokorný.

Derby s Třebíčí patří tradičně mezi rizikové, proto budou na Horáckém zimním stadionu ve středu zvýšená bezpečnostní opatření. „Není povolená žádná pyrotechnika, zbraně, vlajky na tyčích a další nebezpečné předměty. Fanoušci se musejí připravit na přísnou kontrolu,“ vzkazuje šéf marketingového oddělení klubu Dušan Pařil.

Pro hosty z Třebíče bude vymezen sektor F (nad prodejnou BŠ sport) se samostatným vchodem i pokladnou. Jinak než přes turnikety se na stadion nikdo nedostane!