Na jihlavské gólmany půjde v přípravě šestnáct tisíc střel

30.04.2009 / Eva Streichsbierová

Trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš se vrátil ze světového šampionátu hráčů do 18 let a dvojici Milan Řehoř, Vratislav Vajner začalo perné období. Ani jednomu ze svých svěřenců nic neodpustí, zase pro ně na léto připravil pořádně pestrý program. „V zásadě by se trénink neměl lišit od toho loňského. Snad jenom v tom, že loni jsme na ně stříleli jednou týdně, letos to bude dvakrát,“ prozrazuje Jaroš.

Na ploše Horáckého zimního stadionu budou jihlavští gólmani čelit spršce černých a bílých puků vždy v úterý a ve čtvrtek. „V ostatních dnech budeme chodit běhat schody v letním amfiteátru, a samozřejmě neošidíme ani gymnastiku,“ hlásí trenér. „Dovezl jsem si z Ameriky zase pár pomůcek, které by měly naši přípravu ještě zkvalitnit,“ dodává.

A o jaké pomůcky se konkrétně jedná? „Budeme při střelbě nově využívat zástěnu, pak nejrůznější věci na rovnováhu a jeden speciální balon na strečink,“ říká Jaroš. „Celkem by měli kluci odchytat během přípravy nějakých šestnáct tisíc puků, což je hodně solidní číslo,“ doplňuje.

Asi nejvíc zajímá fanoušky jihlavského hokeje otázka, zda Milan Řehoř zůstane v Dukle i v následujícím prvoligovém ročníku. „Zatím ano, ale může se to změnit. Ozval se nám jeden extraligový klub a zájem pořád mají taky v Rusku. Takže uvidíme,“ krčí rameny trenér jihlavských gólmanů.

Každopádně se Jihlava pro jistotou poohlíží jinde, to v případě, že by Řehoř opravdu kývl na nabídku některého atraktivního klubu. „Určitě jsme se o téhle variantě bavili a máme připravenou určitou náhradu. A vůbec ne špatnou,“ uklidňuje Jaroš. Ostatně jeho setrvání v Dukle také ještě není definitivní.

„Pár mužstev mě kontaktovalo a některé nabídky jsou hodně lákavé, jde o vyšší soutěž. Ale mě to zatím pořád drží v Jihlavě. Uvidíme, jak nakonec všechno dopadne. Možná se to celé vyřeší už během pár dnů,“ usmívá se Jaroš.

Fotografie z tréninku jihlavských gólmanů zde