Krupka pomohl na Orion cupu sesadit Rybníkáře z trůnu

10.06.2009 / Eva Streichsbierová

Vítěznou premiéru zažil o víkendu jihlavský útočník Lukáš Krupka, který si poprvé zahrál na tradičním hokejbalovém Orion cupu. Třiadvacetiletý hokejista se nechal zlákat do týmu "Kanady", s nímž potom slavil celkové prvenství. „Přišel za mnou kamarád, jestli bych si s nimi nechtěl zahrát. Řekl jsem: Proč ne? Lepší než se jen tak povalovat doma,“ prohlásil Krupka.

Na předchozích osmi ročnících pokaždé dominovali Rybníkáři, jejichž mužstvo tvoří převážně profesionální hokejisté. Mezi tradiční členy týmu patří například havlíčkobrodští Rebelové Jaroslav Suchan a Miroslav Třetina, či bývalý hráč Jihlavy Aleš Padělek. Současnou Duklu zastupoval útočník Jan Hrbatý.

„Honza mi říkal, že to vyhrávají pokaždé. Prý ať počítám s tím, že to bude letos stejné. Jen jsem se mu smál, protože jsem věděl svoje,“ culil se Krupka. „Ve finále jsme je porazili 3:2. Tak jsem mu pak poslal fotku s pohárem,“ dodal se smíchem.

Jediné, v čem ho spoluhráč předčil byl počet vstřelených gólů v rozhodujícím duelu. Hrbatý se trefil dvakrát, zatímco mladoboleslavský odchovanec zaznamenal pouze jednu přesnou střelu. „Jo, dal jsem takovou šmudlu,“ usmíval se. „Hlavně šlo ale o zábavu. Byla tam super parta,“ prozradil.

Účastí na jihlavském Orion cupu si Krupka zpestřil letní přípravu před další prvoligovou sezonou. „Samozřejmě jsme se museli nejdřív zeptat trenéra, jestli můžeme hrát. Při turnaji hrozí riziko úrazu, což by byl velký průšvih. Ale my jsme si všichni dávali pozor,“ dušoval se jihlavský forvard.

Současné letní tréninkové období nemá příliš v lásce. „To je fakt, suchou přípravu moc nemusím,“ pokyvoval souhlasně hlavou. „Naštěstí už ale nebude trvat dlouho. A pak na ledě už je to vždycky lepší. Po všech stránkách,“ přispěchal s dodatkem Krupka.