Junioři Václav Jaroš a Adam Pometlo se upsali Dukle

11.01.2011 / Zdeněk Drla

Obránce Václav Jaroš a útočník Adam Pometlo se na sklonku roku upsali Dukle. Oba junioři, kteří naskočili i k několika zápasům za jihlavský A-tým, podepsali svoji první profesionální smlouvu na čtyři roky.

Oba mladíci patří do základu juniorského týmu Dukly Jihlava, v létě se připravovali s áčkem, za které odehráli několik prvoligových utkání.

„Kladl jsem oběma na srdce, že tím nic nekončí, ale naopak začíná. Máme vizi a cíl a věříme, že oni by mohli na této cestě Dukly jít s námi. Sledovali jsme je a věříme, že mohou naplnit naše očekávání," uvedl po podpisu smluv jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Ten připomněl, co všechno se vstupem mezi profesionály pro oba mladíky mění. „Znamená to dřinu a spoustu práce. Máme v hledáčku ale i další hráče z mládeže. Pečlivě je sledujeme,“ doplnil Ščerban.

Stejně jako před letošní sezonou tak dostávají nabídku na profesionální smlouvy další hráči z mládeže Dukly. „Myslíme si, že Dukla dává šanci velkému množství mladých hráčů z řad vlastních odchovanců. Je na nich, jak ji uchopí. My si přejeme, aby se jim dařilo, a aby co nejvíce hráčů z Dukly dosáhlo na úroveň profesionálních hráčů. Být profesionálem znamená nejen být odměňován, ale hlavně mít profesionální přístup. Dokázat plnit úkoly, trenérem svěřené, ve prospěch týmu. Tým je pro nás vždy na prvním místě,“ dodal ke všeobecné strategii klubu jednatel Ščerban.

Smlouvy s oběma mladými hráči jsou podepsané do roku 2014. „Byly podepsané už před Vánocemi,“ prozradil Bedřich Ščerban.

Václav Jaroš

Narozen: 15.10.1990
Výška: 181 cm
Váha: 80 kg
Hůl: levá
Obránce Václav Jaroš posbíral v jedenadvaceti zápasech v NOEN Extralize juniorů čtyři kanadské body za jeden gól a tři přihrávky. Za "velkou Duklu" naskočil ve třech prvoligových utkáních.

Adam Pometlo

Narozen: 22.8.1990
Výška: 180 cm
Váha: 80 kg
Hůl: pravá
Adam Pometlo odehrál za juniorský tým Dukly Jihlava 36 utkání, ve kterých posbíral 49 kanadských bodů za devět gólů a 40 asistencí. V celé juniorské extralize mu patří druhá příčka. Za A-tým Dukly Jihlava si připsal dva starty.