Třináct životů Dukly! Předpremiéra nového dokumentu České televize pro fanoušky zdarma

23.11.2011 / Zdeněk Drla

O vánočních svátcích odvysílá sportovní kanál České televize dokument Třináct životů Dukly. Fanoušci jihlavského klubu ale mají možnost shlédnout jej již s předstihem. Management Dukly Jihlava ve spolupráci s redakcí sportu České televize a Statutárním městem Jihlava, které se na něm finančně podílelo, pro ně připravil slavnostní předpremiéru. Ta proběhne v jihlavském Kině Dukla ve čtvrtek 8. prosince. "Je to takový malý dárek pro naše fanoušky k blížícím se Vánocům," říká jednatel klubu Bedřich Ščerban.
Připraveny jsou tři projekce od 16, 19 a 21 hodin. "Před druhou projekcí proběhne od 18 hodin beseda s tvůrci dokumentu a legendami Dukly," doplnil Ščerban. Dokument Třináct životů Dukly vznikal přes rok a jeho autorem jsou hokejový reportér David Lukšů a šéfkomentátor České televize Robert Záruba. Oba dva se zúčastní i besedy s fanoušky v 18 a pro velký zájem ještě i ve 20:30 hodin před třetí projekcí.

Při loňské úspěšné výstavě Ta jihlavská, naše Dukla... v Muzeu Vysočiny mohli návštěvníci shlédnout zajímavé archivní snímky o nejslavnějším hokejovém týmu naší historie. Redakce sportu ČT během následujícho roku natočila další část, která je složená ze vzpomínek hokejových legend a doplněna dalšími záběry. Dokument Třináct životů Dukly má stopáž 65 minut.

„Třináct životů Dukly je unikátní snímek. Je skvělé, že se povedlo domluvit s Českou televizí předpremiéru u nás v Jihlavě, kterou můžeme nabídnout našim fanouškům a partnerům. Je to naše poděkování za jejich přízeň a podporu," vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Protože je očekáván velký zájem ze strany hokejových fanoušků, jsou připraveny hned tři projekce od 16, 19 a 21 hodin. Hlavnímu promítání od 19 hodin bude předcházet moderovaná beseda s fanoušky. Ta začíná v 18 hodin. "Kromě legend Dukly přijedou i tvůrci dokumentu Robert Záruba a David Lukšů. Je na co se těšit,“ doplňuje Bedřich Ščerban.

Z hokejových legend potvrdili svoji účast pánové Stanislav Neveselý, který s Duklou získal jedenáct z dvanácti titulů mistra ligy, Jan Suchý - nejlepší hokejový obránce všech dob a "Rychlík Vysočiny" Jan Hrbatý.

Vstup na všechny tři předpremiéry je zdarma. Kvůli omezené kapacitě promítacího sálu je ale nutné svoji účast dopředu nahlásit, i s časem projekce o který máte zájem, a to buď na e-mail: drla@hcdukla.cz nebo na telefonu 602 288 607. "Předpokládáme, že největší zájem bude o projekci, které bude předcházet beseda, proto je nutná rezervace míst. Můžeme uspokojit prvních 150 fanoušků," dodává Ščerban.

Jeho slova se potvrdila běhme pár dnů, kdy byl druhý termín promítání beznadějně naplněn. Proto byla do programu večera zařazena ještě jedna beseda. "Robert Záruba sám projevil zájem zúčastnit se dvou besed. Proto druhé setkání s fanoušky proběhne před třetí projekcí od 20:30 hodin," doplnil Ščerban.