Maliník a Novotný budou hostovat v Dukle další rok

29.04.2012 / Zdeněk Drla

Další dva hráči přicházejí do Dukly Jihlava. Na ročním hostování se dohodl jednatel Bedřich Ščerban s mateřskými kluby Romana Maliníka a Filipa Novotného Vítkovicemi, respektive Spartou Praha. „S oběma hráči i kluby jsme domluveni. Písemně se nyní vše dotahuje. Jak Romana, tak Filipa máme vyzkoušené a dobře je známe. To byl hlavní důvod našeho zájmu," vysvětlil jednatel Dukly Jihlava. Oba hráči se již zapojili do letní přípravy A-týmu.

Těsně před startem letní přípravy oznámil jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban další dva příchody. K A-týmu se připojili vítkovický útočník Roman Maliník a gólman Filip Novotný ze Sparty Praha. Oba v Dukle v minulé sezoně působili. V týmu z krajského města Vysočiny budou stejně jako loni hostovat.

Další tajenka je tedy rozluštěna. „V brance bychom měli mít dvojici Filip Novotný - David Rittich," prozradil Bedřich Ščerban. Do útoku nyní přibyl i Roman Maliník, další z hráčů, kteří prostředí v Jihlavě dobře znají z loňského působení. „Pomalu se nám rýsuje tým. Eventuální okénka tam ještě máme, ale pozvali jsme dost našich odchovanců. Uvidíme, zda již jsou „zralí“ na A-tým a vyplní ta volná místa. Je to na nich," řekl jednatel klubu. „Budeme se snažit dle našich možností vytvořit co nejkonkurenceschopnější tým a i v týmu zdravou konkurenci,“ doplnil Bedřich Ščerban.