Dukla hlásí posilu! Zadní řady vyztuží Marek Drtina z Pardubic

19.09.2012 / Zdeněk Drla

Dukla posiluje zadní řady. Už ve středečním zápase třetího kola, kdy Dukla zajíždí do Ústí nad Labem, oblékne červenožlutý dres pardubický obránce Marek Drtina. Třiadvacetiletý zadák se v jihlavském týmu představil i loni, celkem za Duklu odehrál 21 zápasů, ve kterých zaznamenal sedm bodů za tří góly a čtyři asistence. „Ve včerejším utkání s Chomutovem nebyl tak vytížen, proto jsme jej uvolnili,“ uvedl sportovní manažer Pardubic Petr Hemský. Drtina bude na Vysočině působit formou střídavých startů.

Jméno Marka Drtiny není jihlavským fanouškům neznámé. V minulé sezoně nastoupil za Duklu v jedenadvaceti zápasech, v nichž vstřelil tři góly. Mladý vysoký obránce (196 cm) se poté přesunul zpět do Pardubic, kde odehrál 33 extraligových duelů, připsal si i osm startů v play-off, v němž pardubický tým vybojoval mistrovský titul. Finálové boje mu byly ale vinou zranění zapovězeny, v jedné ze semifinálových bitev s Libercem mu brusle protihráče rozřízla hlavu.

Nyní je zdravotně v pořádku. V letním přípravném období před novou sezonou odehrál za Pardubice šest utkání European Trophy.

Marek Drtina
Narozen: 5.6.1989
Výška: 196 cm Váha: 90 kg
Hůl: levá

Podrobné statistiky hráče najdete zde.

KREV PRO TITUL. Marek Drtina je i přes svůj mladý věk již dvojnásobným extraligovým mistrem. V semifinále posledního play-off neproléval za své Pardubice pouze pot, ale i krev. Takhle ošklivé zranění mu přivodila brusle protihráče z Liberce. Foto: Jaroslav Appeltauer (Pardubický deník)