Dvě utkání mezi Českem a Slovenskem bude hostit Jihlava

03.04.2015 / TISKOVÁ ZPRÁVA

Přijďte na utkání Česko – Slovensko, fanděte finalistům mládežnického mistrovství, hrajte o vstupenky na MS a o další ceny. Vstupenky stále v prodeji!

Na utkání českého národního týmu v Jihlavě je stále dostatečné množství vstupenek. Na čtvrteční utkání mají fanoušci k dispozici okolo 1 900 vstupenek, páteční utkání se těší většímu zájmu a zbývá v prodeji již pouze 700 vstupenek. Do prodeje bude ještě uvolněno z technických blokací okolo 200 vstupenek k sezení.

Návštěvníci utkání se mohou těšit nejen na předvedené výkony hráčů, kteří bojují o místo v sestavě na MS, ale také na různé aktivity a soutěže partnerů národního týmu. V jedné z nich budou moci fanoušci hrát dokonce o vstupenky na vybrané utkání pražské základní skupiny MS.

Součástí přestávkového programu prvního zápasu bude křest knihy „Dědo, jak to tenkrát bylo?“, která vychází v nakladatelství Olympia ve spolupráci s ČSLH. Křtu se zúčastní autor textů Miroslav Jenšík, autor karikatur Břetislav Kovařík a legenda jihlavského a českého hokeje Josef Augusta, toho času čtyřnásobný dědeček.

Jde o obrázkovou publikace zaměřenou na děti ve věku cca 7 – 15 let o historii hokejových mistrovství světa a českého hokeje, v níž jsou dobové fotografie doplněny karikaturami. Publikace navazuje na „Devatero hokejových zastavení“, knihu o historii šampionátů v ČR resp. ČSSR a má dětem formou povídání dědečka s vnukem přiblížit zajímavé české hokejové momenty. Přímo v Jihlavě bude kniha k zakoupení po oba dny ve stánku oficiálního dodavatele fanpředmětů, společnosti Střída sport.

V prvním utkání bude také představen speciální modelový trénink, který přichystali trenéři ČSLH, a který by měl ukázat varianty, jak efektivně a zábavnou formou pracovat s mládeží a přilákat tak nové zájemce o lední hokej. Trénink bude na čtyřech stanovištích a potrvá asi pět minut. Součástí každého stanoviště budou chlapci a dívky.

V pátek Horácký zimní stadion ožije již krátce po poledni, neboť ve 13 hodin bude zahájeno finále Škoda Hockey Cupu – mládežnického mistrovství krajských výběrů ČR ročníků 2001 – mezi výběrem Prahy a Moravskoslezského kraje. Na utkání je vstup zdarma a pro návštěvníky akce je přichystáno na tisíc Olmíků, mléčných výrobků od partnera akce mlékárny Olma. Hokejové naděje okusí nejen reprezentační led, ale zejména se pak dočkají ocenění z rukou legend i současných hráčů v první přestávce večerního duelu ČR – SR.

Oba týmy se do finále, které ze záznamu odvysílá hned v sobotu televize SPORT 5, probojovaly díky vítězství ve svých základních skupinách, které se uskutečnily na přelomu února a března. Praha zvítězila ve skupině Západ v Pouzar aréně v Českých Budějovicích, Moravskoslezský kraj opanoval východní skupiny v hale Polárka ve Frýdku-Místku.

Průběžné informace k utkáním a také k dalším aktivitám národního týmu sledujte také na oficiálních profilech na sociálních sítích Facebook, Instagram, Twitter a Youtube pod jednotným odkazem "narodnitym".

ČESKO – SLOVENSKO (EURO HOCKEY CHALLENGE 2015)

Vstupenky jsou v prodeji prostřednictvím www.hokej.cz a také na:
• internetu www.ticketpro.cz
• v prodejním místě Rokoko, Praha/Václavské nám. 38,
• ve vybraných pobočkách společnosti TIPSPORT
Seznam poboček sázkové kanceláře a kompletní informace naleznete na stránkách Tipsportu.
V den utkání 9.4. a 10.4. budou případně zbylé vstupenky k dispozici na pokladnách HZS v Jihlavě

Čtvrtek 9. dubna v 17:00
Česko – Slovensko (Horácký zimní stadion Jihlava)

pátek 10. dubna v 18:00
Česko – Slovensko (Horácký zimní stadion Jihlava)

Ceny vstupenek:
sezení: 490 Kč
stání: 390 Kč

Informace:
• 1 osoba můžu zakoupit max. 10 vstupenek
• Hromadné objednávky nad 20 vstupenek – kontaktujte obchodní oddělení Ticketpro.
• Rezervace vstupenek pro ZTP/P - vozíčkáři emailem na turecka@bpa.cz – kapacita 4 míst na 1 utkání. Cena vstupenky je 390 Kč + doprovod zdarma.