Jedna výhra od postupu do baráže. Dukla může v domácím prostředí udělat rozhodující krok

20.03.2016 / Tomáš Lysý

Když jihlavští hokejisté ve čtvrtek odjížděli do Ústí nad Labem, přáli si z ledu Slovanu dovézt alespoň jedno vítězství. V sobotu večer si mohli říct – splněno. Ve třetím zápase sice podlehli Ústí, ovšem hned o den později nedali svému soupeři šanci, vyhráli 3:0 a celkově vedou v semifinále již 3:1 na zápasy. Počty hovoří jasně - v pátém semifinálovém utkání může Dukla Jihlava po 12 letech postoupit do baráže, navíc poprvé před svými fanoušky. Zápas začíná v pondělí 21. března 2016 od tradičních 17:30 na Horáckém zimním stadionu.
Přijďte Duklu dotáhnout k rozhodujícímu čtvrtému bodu v sérii a postupu do baráže!

Vstupenky na 5. semifinále:

Předprodej vstupenek na 5. semifinálový zápas s Ústím nad Labem, který hostí Horácký zimní stadion v pondělí 21. března 2016, startuje již v sobotu 19.3. Vstupenky za 130 korun si můžete pořídit na Infocentru HZS v sobotu od 12:30 do 13:30 a od 18:30 do 19:30 hodin, v neděli od 9:30 do 10:30 a od 18:30 do 19:30 hodin. V den zápasu, tedy v pondělí 21. března bude pokladna na Infocentru otevřena od 15:15 hodin.

Reportáž ze čtvrtého zápasu semifinále Ústí - Dukla 0:3

Musíme do zápasu jít s pokorou, poctivě a věřím, že sérii v pondělí ukončíme, přeje si Michal Důras

Když už Ústí střílelo do prázdné, tak se tam Škaris ještě nějak natáhl, říká spokojeně Aleš Jergl

Jako den a noc. Zatímco třetí utkání na ledě Ústí nad Labem se Dukle příliš nepodařilo, o den později to byla v podání červenožlutých zcela jiná káva. Tedy spíš jiný hokej. Své šance v první třetině ještě Dukla nevyužila, ovšem ve druhé části již dvakrát skórovala, v závěrečné dvacetiminutovce své vedení jednou trefou pojistila a odvezla si ze severu Čech mečbol! Navíc Slovan poprvé v celé sezoně neskóroval, k čemuž pomohl také výborný výkon Jakuba Škarka. Mladík v masce chytil i trestné střílení Ústí, jenž mělo tuto výhodu i ve druhém a třetím semifinále. „Do puntíku jsme splnili naší taktiku. Byli jsme trpěliví, podali jsme týmový výkon. Po pátku jsme si vyříkali některé věci a v sobotu jsme hráli velmi dobře,“ byl spokojený František Zeman, asistent jihlavského trenéra Petra Vlka. Aby také ne. Ústí na domácím ledě v letošním play-off prohrálo teprve podruhé.

Slovanu navíc, zdá se, poprvé v celé sérii docházely síly. Vždyť parta kolem Jaroslava Roubíka odehrála 14 zápas během posledního měsíce. Na tiskové konferenci to přiznal i Miroslav Mach, trenér Ústí. „Bojovali jsme, ale už nám přece jen docházejí síly.“ Nyní je vše naprosto jasné. Dukla bude mít vůbec poprvé možnost postoupit do baráže před vlastním publikem, kde letos v play-off ještě neprohrála. Když v roce 2000 postupovala do baráže (hrálo se tehdy na tři vítězné zápasy), udělala tehdy rozhodující krok na ledě Chomutova. O čtyři roky později slavili jihlavští hokejisté se svými fanoušky postup do baráže v Berouně. Bude se v pondělí 21. března na Horáckém zimním stadionu slavit postup do prolínací soutěže?

Autor: Ondřej Šuhaj

Slavia jednoznačně přejela Motor a má jistou baráž

Jasno je o druhém barážistovi, který vzešel z vyřazovacích bojů první ligy. Je jím HC Slavia Praha, která Motoru – stejně jako ve čtvrtfinále Prostějovu – nedovolila vyhrát ani jeden zápas. Slávisté totiž po dvou výhrách na jihu Čech (5:1 a 3:1) zvítězili dvakrát doma poměrem 3:1 a 2:0. Sešívaní tak jdou do baráže s exkluzivní formou osmi zápasů, osmi výher (jedna na nájezdy) při skóre 30:8. Loňský sestoupivší extraligista se v baráži utká s Karlovými Vary. Tuto dvojici doplní vítěz semifinálové série Jihlava – Ústí nad Labem a jeden z dvojice týmů extraligového play-out Pardubice – Litvínov, přičemž pardubické Dynamo má dvě kola před na Chemiky čtyřbodový náskok.

VÍTĚZNÝ POZDRAV FANOUŠKŮM. Během čtvrtého zápasu vyvolávala početná skupinka jihlavských fanoušků Jakuba Škarka, gólmana červenožlutých. Zcela po právu. Duklácký mladíček zneškodnil všech 38 střel Ústeckých včetně trestného střílení a z týmu Dukly byl vyhráčen nejlepším hráčem zápasu. Zatímco si jeho ústecký protějšek Martin Volke přijel pro cenu jako nejlepší hráč Slovanu, Jakub Škarek mával červenožlutému kotli, který opět skandoval jeho jméno. Foto: Tomáš Lysý

Modrá vlna společnosti ICOM transport - ta správná přihrávka pro Vás! Vyberte nejlepšího hráče utkání!

Fotogalerie ze čtvrtého semifinálového zápasu