Styl Komety nám vyhovuje, říká obránce Petr Brož o semifinálové sérii mladšího dorostu

17.03.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

První zápas na cestě za vytyčeným cílem úspěšně zvládnut. Mladší dorostenci Dukly pod vedením trenérské dvojice Petr Svoboda – Jan Dršata chtějí uspět a dostat se na republikové mistrovství. Čtvrtfinálovou sérii proti Vsetínu zvládli úspěšně, dva zápasy vyhráli při skóre 16:2. Kometa Brno je ale mnohem těžším oříškem. Jihlava ale první zápas zvládla, vyhrála ho 2:1. „Myslím si, že to byl slušný zápas. První třetina nám moc nevyšla, ale pak jsme se zlepšili a už to šlo,“ sděluje obránce Petr Brož, autor vítězné trefy na 2:1. Od kroku na finálový turnaj chybí červenožlutým jediná výhra, semifinále se totiž hraje na dva vítězné zápasy.

Mladší dorost poznal, že to, co stačilo na Vsetín, určitě nebude stačit na Kometu. Byť oba dva týmy hrály skupiny o udržení (Vsetín vyhrál E-skupinu, Brňané D-skupinu), tak celek z jihomoravské metropole vykazuje větší kvalitu. Navíc je posilněný úspěšně zvládnutou sérií proti Zlínu, do které šel z pozice hůře postaveného týmu. „V první třetině nebyli naši hráči připravení na kvapík a byl to pro ně první zápas, který snesl parametry play-off. Kluci si mysleli, že si přišli zahrát jako proti Vsetínu a že to zase půjde samo, tak doufám, že je Kometa vyvedla z omylu. Utkání totiž bylo zase o stupeň výše,“ říká trenér Dukly Petr Svoboda po prvním – a úspěšném – zápasu.

Vedla k němu ale těžká cesta. Po bezgólové první třetině ukázali jihlavští hokejisté ve 32. minutě hezkou přesilovkovou kombinaci, zakončenou trefou Adama Najmana. Jenže začátek třetího dějství Dukle nevyšel. Chaloupek ještě zneškodnil únik Popelky při brněnském oslabení. Poté dostala přesilovku i Kometa a vyrovnala. Když už se schylovalo k prodloužení, tak v sedmapadesáté minutě doputoval puk k obránci Petru Brožovi a ten rozhodl. „Ani moc nevím, jak gól padl. Přijel jsem tam a uviděl jsem před sebou puk. Vzal jsem ho a kluci mi říkali, že gólmanovi propadl u betonu,“ nevybavuje si celou situaci příliš dobře. Co ale čtrnáctiletý zadák ví moc dobře, je to, že hra Komety mu sedí. „Myslím si, že nám takový styl vyhovuje.“

Potvrdit to on i celý tým může už dnes na ledě Komety Brno. Pokud jihlavští mladší dorostenci vyhrají, zajistí si účast na finálovém turnaji o mistra republiky. Tam se dostanou čtyři týmy – dva vítězové semifinále Západ a dva lepší celky z východního semifinále. Zatím začaly lépe domácí týmy. Sparta, Plzeň, Jihlava i Vítkovice budou mít dnes možnost sérii ukončit a postoupit na turnaj, který bude hostit Hradec Králové.

Videoohlasy s Petrem Brožem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla