Ivan Padělek se vrací do Vítkovic!

15.01.2005 / Eva Streichsbierová

Hostování třicetiletého útočníka Ivana Padělka v týmu Dukly Jihlava skončilo. Páteční souboj s pražskou Spartou byl pro staršího z bratrské dvojice Padělků poslední, který odehrál v červenožlutém dresu. V neděli už by se měl opět hlásit trenérům ve Vítkovicích.

Tým ze severu Moravy pustil začátkem ledna svého útočníka do posledního celku soutěže. Obě strany se tehdy dohodly na hostování do 15. ledna s tím, že o delším působení se bude dál jednat. „Ivan se potřeboval rozehrát po operaci mandlí a proto jsme ho uvolnili do Jihlavy,“ vysvětluje prezident vítkovického klubu František Černík. „Mezi tím jsme se snažili získat nějakou posilu do útoku, ale to nám nevyšlo. S Duklou jsme byli dohodnuti, že pokud nikoho neseženeme tak se Ivan vrátí, takže v neděli už by měl být u nás na tréninku.“

Pro Duklu bude odchod třicetiletého hokejisty citelnou ztrátou. Útočné formaci Ivan Padělek, Ladislav Lubina, Aleš Padělek, se totiž začalo herně dařit. Na ledě si všichni tři výborně rozuměli a byli velkým příslibem pro neodvratně se blížící baráž. „Snažili jsme se Vítkovice přesvědčit, aby nám Ivana nechaly, ale bohužel to zřejmě nevyjde. Pokusíme se alespoň získat Pavla Janků,“ říká jednatel Dukly Ivan Padělek st.