Dukla připomíná lazaret

17.02.2005 / Eva Streichsbierová

V dalším extraligovém kole se Dukla Jihlava představí na ledě pražské Sparty. Jihlavští hokejisté za sebou mají velmi povedené utkání s Pardubicemi, jejich vítězství nad Východočechy ovšem bylo vykoupeno hned několika zraněnými. Na tým navíc dolehla chřipková epidemie a trenér Richard Farda tak řeší problémy se sestavou.

V úterním souboji s Pardubicemi uspěli jihlavští hokejisté především díky zodpovědné hře v obraně a bojovnosti. Taktika pro utkání se Spartou by tedy měla zůstat stejná. „Určitě měla, ale já nevím jestli jí budeme moci zopakovat. Při dopoledním tréninku nás totiž bylo tak maximálně na zápas v ping pongu,“ prohlásil jihlavský kouč Richard Farda, a vzápětí začal s vypočítáváním marodů. „Z obránců bude chybět Petr Buzek. Z prvního útoku pak zřejmě vypadne Tomáš Klimt, který má od úterního zápasu něco se zádama. Ve druhé lajně je zraněný Michal Jeslínek, u něj je zase podezření na zlomenou navikulárku. Ve třetí řadě je to Kaděra, ten zápasí s chřipkou, no a ve čtvrté nebude moct hrát Mareš. Jarda měl ráno vysokou horečku. Zkrátka ani jednu pětku nemáme kompletní.“

Minimálně dva hráči se ale budou muset na ledě pražské T- mobile arény objevit i přes své potíže. „Tomáš Klimt musí sbírat starty a stejné to je i u Michala Jeslínka. I když pokud se potvrdí ta zlomenina, tak má stejně po sezóně. Dostal by sádru na deset týdnů,“ nezní příliš optimisticky trenérova slova.

I přes potíže s marodkou prý pojede Dukla v pátek k souboji s druhým týmem extraligové tabulky s odhodláním neprodat kůži lacino. „Já říkám, že ten úterní zápas s Pardubicemi pro nás musí být jakýmsi vzorem. Zajištěná obrana, ale hlavně nasazení a bojovnost. Šance, které neproměňujeme, to je druhá věc. Hráči góly dávat chtějí, ale buď to neumí a nebo jim chybí štěstí. Co jim ale nesmí chybět v žádném případě je srdíčko,“ říká Richard Farda.