Dělat kapitána v Dukle je pro mě čest, říká Josef Skořepa, který v Kadani málem nenastoupil

28.10.2018 / Tomáš Lysý

Nebylo vůbec jasné, zda do zápasu nastoupí, a Dukla bude muset mít v krátkém časovém okamžiku třetího kapitána. Řeč je o Josefu Skořepovi, který na pátečním dopoledním tréninku při nácviku přesilovek utrpěl ránu pukem přímo do obličeje. Ale v sobotu se vše zlepšilo, centr druhé lajny tak mohl hrát a jeho druhá formace byla u tří branek z pěti. „Druhý den jsem to měl lepší, tak jsem neváhal. Je pro mě čest dělat kapitána tady v Dukle,“ sděluje jihlavský hráč s číslem 81 a těší ho větší bodový nárůst, jelikož Jihlava vyhrála pět z posledních šesti zápasů. „Doufám, že se dostáváme do formy. A až se kluci uzdraví, budeme ještě silnější. Půjdeme pořád nahoru a v play-off to vygraduje,“ věří zkušený forvard.

Byl by to další políček do zraněními sužovaného kádru. Naštěstí se nekonal, Josef Skořepa totiž mohl nastoupit. Co se vůbec stalo, že hrozilo, že bude mimo sestavu? „V pátek na tréninku jsme šli nacvičovat přesilovku a nějak nám to nešlo. Tak to Andy (Lukáš Anděl – pozn. aut.) vzal na sebe. Postavil se mu puk a trefil mě do obličeje. Já na poslední chvíli sice uhnul, ale vypadalo to hrůzostrašně. Naštěstí to nemám zlomené, ale jen nastřelené, a vypadám tak, jak vypadám,“ podotýká jihlavský kapitán. „Láďa Čepera mi udělal rentgen a říkal, že to mám sice dobré, ale druhý den to bude horší. Naopak jsem to měl lepší, tak jsem neváhal. Je pro mě čest dělat kapitána tady v Dukle, ale už se těším až se vrátí Tomáš a předám mu to,“ směje se Josef Skořepa.

Jihlava nastoupila v Kadani se čtyřmi útoky, hrát mohl i Tomáš Jiránek s Davidem Tůmou, kteří nedokončili středeční mač proti Prostějovu, a po zranění nastoupil také Adam Zeman. V úvodní třetině mohla jít Dukla do vedení, ale Jan Pohl se v úniku netrefil a naopak krátce poté otevřela skóre Kadaň. Hosté však dokázali srovnat a zkraje druhé třetiny si vytvořili obrovský tlak. Ovšem děj druhé části byl podobný, vedení domácích a srovnání hostí. První ze zlomů přišel v čase 42:57 trefou Josefa Skořepy. „Ani tentokrát nám přesilovky nešly, i když jsme v nich dali dva góly. Harky nastřeloval puk, který mě trefil do hokejky a naštěstí gólmanovi zapadl nad rameno. V tu dobu se zápas zlomil, pak jsme dali ještě čtvrtý gól. Díky bohu, že si odvážíme tři body, nebylo to tady vůbec jednoduché,“ hlásí úspěšný střelec a dá se souhlasit – Trhači začínají doma kousat, naposled byl Vsetín rád za dva body.

Kadaň sice krátce po Andělově gólu využila přesilovku, ale srovnat nestihla. Adam Zeman v poslední minutě srazil Chloubovu střelu, ujel a trefil opuštěnou klec. „V přesilovce Jarda Kůs vystřelil, trefil Andyho hokejku a dal gól. To k hokeji patří, to se stává. Pak kluci, co šli hrát, ubránili power-play domácích a naštěstí Adam Zeman ujel. Krásně vymíchal gólmana do prázdné,“ směje se Pepa, který byl jako kapitán ve druhé části dvakrát v diskuzi se sudími, kteří dvakrát vyloučili gólmana Niklase Lundströma – za padnutí na puk a za zdržování hry při přesilovce. „Tvrdili mi, že si pravidla nevymysleli. Já tomu taky nerozuměl. Nikovi vypadla hokejka, chtěl to rozehrát, pak si to rozmyslel, přikryl puk a sudí ho vyloučil. Pak při zákroku nechtěně posunul branku. Nerozuměl jsem tomu, ale je fakt, že v zápase bylo hodně vyloučených,“ nechává nahlédnout pod pokličku komunikace s rozhodčími.

Videoohlasy s Josefem Skořepou

Autor videa: Tomáš Lysý