I přes horší vstup jsme se dokázali do zápasu dostat, říká Jakub Illéš

20.02.2022 / Tomáš Lysý

Dukla sehrála na ledě Frýdku-Místku již několik utkání a fanoušci si vzpomenou na chudší gólové zápasy (výhra 1:0 gólem Tomáše Jiránka v posledních minutách) nebo přestřelky typu 6:5 na nájezdy, 6:3… Nyní platila druhá varianta, přičemž po první třetině to s Duklou nevypadalo dobře. Prohrávala 0:3. „Jsme rádi, že jsme se po první třetině do utkání vrátili, ale měli jsme si zápas lépe pohlídat,“ říká útočník Jakub Illéš po porážce 4:5 v prodloužení.

Právě úvodní třetina mohla dát ráz celému zápasu. Jihlava totiž odcházela do kabin s tříbrankovým mankem. Právě Jakub Illéš ale nasměroval svůj tým za vyrovnáním. Dal první branku a po snížení Tomáše Havránka vyrovnal na 1:1. „Chtěli jsme vyhrát za tři body, ale měli jsme horší vstup a soupeř nám odskočil na 0:3. Je super, že jsme se dokázali dostat do zápasu. Ale mrzí nás to, chtěli jsme více bodů,“ povídá Jakub Illéš.

Bod nakonec nemusel být ani jeden, jelikož Jihlava doplatila na častá vyloučení ve třetí třetině. A vzhledem k tomu, že farma Třince má dobré speciální týmy, bylo otázkou času, kdy početní výhodu využije. „Řekli jsme si v šatně, že mají dobré přesilovky a před zápasem jsme na to byli upozornění. A ve třetí třetině jsme jim tři nebo čtyři dali... Tak se nemůžeme divit, že je využili,“ mrzí Jakuba Illéše. Na druhou stranu, Dukla při hře bez gólmana v závěru vyrovnala a na ledě byl u tohoto momentu také jihlavský útočník. „Jde o střelbu. Vyhráli jsme buly, Čagy perfektně našel Harkyho a Pepa mu clonil u brankáře, tak se trefil pěkně v tyčce. Tahali jsme za kratší konec a jsme rádi, že jsme něco odvezli. Ale byl to od nás slabší výkon,“ uznává hokejista, jehož letošní bilance je 14+13.

Frýdek-Místek patří do početné skupiny týmů od šestého do čtrnáctého místa, kteří jsou v tabulce od sebe vzdálení jen šesti body. Znamená to, že tyto celky mohou být dvě kola na příčkách znamenajících baráž o udržení, další dvě kola pak atakují přímý postup do čtvrtfinále. Všichni se rvou o každý bod. „Kor teď máme všechny týmy, které o tohle bojují. Jsou houževnatí a chtějí každý bod, takže nic lehkého pro nás. Ale my také potřebujeme body získat, abychom se udrželi v první čtyřce,“ dodává jedním dechem Jakub Illéš. A pokud se Dukle povede zvládnout následující dva zápasy proti Přerovu, který bojuje právě o toto umístění, a následně proti nyní již jistým sestupujícím Benátkám, bude zase lépe. „Na Benátky permanentně neumíme a nesedí nám jejich styl. Přerov se teď hodně zvedl a oba budou strašně těžké. Musíme se na ně co nejlépe připravit,“ uzavírá rozhovor.

Jakub Illéš po prohře 4:5 v prodloužení ve Frýdku-Místku

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava 5:4 pr.

Autor videa: HokejkaTV