Pronájem ledové plochy na stadionu bude dražší, můžou za to vysoké ceny energií i nízká návštěvnost

25.02.2022 / KLUB

Energetická krize má negativní dopad i na HC Dukla Jihlava. Za elektřinu zaplatí klub měsíčně o půl milionu korun více, než tomu bylo doposud.
Jihlavská hokejová Dukla se stejně jako domácnosti potýká s nárůstem cen energií. Zatímco loni platila 1450 Kč za MWh, nyní je navýšení více než trojnásobné, 4900 Kč. Za měsíc tak zaplatí za energie o půl milionu korun více než doposud.

Vedení klubu proto muselo přikročit k několika opatřením, aby alespoň z části dohnalo ztráty. Zvedlo například ceny za pronájem ledových ploch jak v CZ LOKO Aréně tak i na malém zimáčku. Od 1. dubna 2022 zaplatí zájemci za hodinu ledu 3400 Kč místo původních 2 800 Kč.

Negativní situaci umocňují předchozí protiepidemiologická opatření, která se podepsala na návštěvnosti hokejových zápasů. „Nejprve jsme museli hrát úplně bez diváků, pak jsme mohli na stadion pouštět fanoušky pouze očkované, po prodělaném Covidu nebo s testem. Návštěvnost tak spadla oproti jiným rokům na padesát procent. Ztráty jdou do milionů korun,“ uvedl jednatel HC Dukla Jihlava Bedřich Ščerban.

Uvolnění dvou hráčů
HC Dukla Jihlava kvůli nepříznivé finanční situaci, která je spojená s vysokými cenami energií a nízkou návštěvností, uvolnila dva hráče. Jedním z nich je útočník Peter Lichanec, který dohraje sezonu v Olomouci. „Bude mít šanci hrát Tipsport extraligu ledního hokeje, Dukla si pomůže ekonomicky a pro zachráněné juniory vytvoříme místo v A-týmu,“ vysvětlil Bedřich Ščerban. Z Litvínova se v této sezoně zpět do Jihlavy nevrátí útočník Jiří Fronk. „Bylo to ekonomickou nutností. Uvolnění Jirky má dopad na výdajovou stránku – odlehčili jsme si na odměnách, i na příjmové stránce, kdy jsme získali finanční náhradu,“ upřesnil Bedřich Ščerban.

Zdroj: Ježkovy oči