Maksim Zhukov byl zvolen druhým nejlepším brankářem minulé sezony

01.06.2022 / Daniel Lhotský

Tradičně se po ukončení prvoligové sezony udělují ceny pro nejlepší hráče a sezony. V kategorii nejlepší brankář se na prvním místě umístil Jakub Málek, který v uplynulé sezoně chytal za Vsetín a od příští sezony si zachytá ve finské nejvyšší soutěži. Na děleném druhém místě se umístili dva brankáři z Vysočiny, konkrétně dnes již bývalý hráč Dukly Maksim Zhukov a Pavel Jekel z Třebíče.

Maksim Zhukov v sezoně 2021/22 odchytal v Dukle téměř celou sezonu, příliš často mezi tři tyče nepouštěl svého kolegu Adama Wolfa. Dvakrát si dokonce zachytal i v extralize v dresu Sparty. V základní části odchytal celkem 34 zápasu a svými statistikami nepatřil mezi nejlepší brankáře ligy, 90,3 procenta úspěšných zákroků v základní části stačilo až na druhou desítku v pořadí úspěšnosti. Stejně jako v sezoně 2020/21 si ale dokázal Zhukov načasovat formu na ten správný moment a v play-off patřil k těm nejlepším. Se svou statistikou 94,2 procenta úspěšných zákroků dokonce přeskočil i vítěze ankety Málka. Zhukov tak sehrál klíčovou roli v postupu do baráže o extraligu. Po sezoně ovšem jeho působení v Jihlavě skončilo a nově bude od příští sezony oblékat dres Vsetína.

Maksim Zhukov v Dukle opět zářil, především v play-off. Několikrát svůj tým podržel vynikajícími zákroky a pomohl tak Dukle v postupu až do baráže o extraligu, ve které Jihlava nakonec neúspěšně bojovala proti Kladnu. Díky svým výkonům byl zvolen manažery prvoligových týmů druhým nejlepším brankářem ligy. Gratulujeme! Foto autor: Markéta Křížová