Věděli jsme, že domácí udělají pro výhru maximum, říká trenér Milan Chalupa

15.01.2006 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté prohráli první zápas v novém kalendářním roce. Po třech vítězstvích v řadě si v sobotu Dukla Jihlava přivezla z Ostravy těsnou porážku 1:2. V tabulce první ligy přesto zůstává na šesté pozici. Jedinou branku jihlavského týmu vstřelil v polovině utkání Daniel Hodek. Dukle tentokrát nepomohl k vítězství ani další skvělý výkon brankáře Jaroslava Suchana.

Sareza měla od začátku utkání převahu, hostující brankář Jaroslav Suchan si ani na okamžik neodpočinul. Zákroky z kategorie zázračných musel v první třetině vytáhnout proti střelám Bokroše, Augusty či Heřmana. Naopak domácího gólmana Čecha vyděsil pouze pokus jihlavského kapitána Oldřicha Bakuse v oslabení. „Od začátku nám to utkání nesedělo. V předchozích třech zápasech jsme hráli mnohem lépe. Bojovnost sice nemůžu klukům upřít ani dnes, ale prostě to nebylo ono,“ zklamaně hodnotil zápas jihlavský kouč Milan Chalupa.

Úvodní gól sobotního duelu padl v polovině 26. minuty. Po vyhraném buly se v obraném pásmu Dukly dostal puk k Pavlu Šebestovi a ten zamířil přesně nad vyrážečku jihlavského gólmana. Vyrovnání zařídila o pět minut později, jak jinak, elitní první jihlavská formace. Konkrétně Daniel Hodek. „Od toho na ledě jsme, abychom dávali góly. Dneska se nám to bohužel podařilo jenom jednou. Škoda,“ povzdechl si útočník Oldřich Bakus.

Zlomový okamžik přišel na konci 50. minuty. Po zmatku kolem jihlavské branky se puk odrazil od Lukáše Bokroše do sítě a Sareza znovu vedla. „Jeden z domácích hráčů byl někde v rohu, odtud hodil puk před branku a já už potom jenom cítil jak prochází skrz betony za čáru,“ popsal rozhodující moment zápasu brankář Jaroslav Suchan.

V poslední době se Dukle začaly dařit přesilovky a jednou z možností, jak znovu srovnat skóre, tedy byla hra v početní výhodě. Jenomže k tomu v sobotu nedostali jihlavští hokejisté příležitost. Za celý zápas hráli pouze jedinou přesilovku, naopak domácí dostali stejnou možnost hned šestkrát. „My jsme něco podobného očekávali. Věděli jsme, že domácí udělají pro výhru maximum. Nejenom na ledě, ale i v zákulisí, a to se přesně ukázalo,“ prohlásil po utkání jihlavský trenér Milan Chalupa.

Dukla zakončila třetí čtvrtinu základní části porážkou 1:2 a do závěrečné etapy, která rozhodne o složení čtvrtfinálových dvojic a barážových účastníků, vstoupí ze šesté pozice. „Budeme se určitě snažit získat co nejvíc bodů, abychom se v tabulce dostali do nejvýš,“ slibuje jihlavský kapitán Oldřich Bakus, nejproduktivnější hráč první ligy.