Bakus zůstává, i když podpis na smlouvě zatím chybí

01.04.2008 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava o svého kapitána nepřijde! Vedení klubu se dohodlo s Oldřichem Bakusem na prodloužení smlouvy. „Zatím je ta dohoda jenom ústní, ale to proto, že Olda je momentálně na dovolené. Hned jak se vrátí, přibude pod smlouvu i jeho podpis,“ prozradil šéf jihlavského klubu Bedřich Ščerban. Navíc si Dukla pojistila také služby brankáře Milana Řehoře.

Foto: Deník

Třiadvacetiletý gólman přesvědčil vedení mužstva svými výkony ve druhé polovině sezony. „Milan měl trochu nešťastný začátek, ale pak se rozčapal parádně. Myslím, že je tady vidět dobrá práce trenéra gólmanů Petra Jaroše. Jsem přesvědčený, že Milan má na to, aby chytal za Duklu a stal se jedničkou. Navíc může dál rozvíjet svoje schopnosti,“ vysvětlil důvody zájmu Dukly Ščerban.

Jihlavský dres bude Řehoř oblékat ještě minimálně dva roky. Zatím ale není jisté, kdo s ním pro příští sezonu vytvoří brankářskou dvojici. Na konci letošního ročníku mu kryl záda zkušený liberecký gólmana Pavel Falta. „S tím jsme se ale nedomluvili. Dukla není schopná splnit jeho finanční nároky. V současné době proto pracujeme na náhradní variantě,“ ohlásil šéf klubu.

Konkrétní jméno ovšem zatím prozradit nechtěl. „Já bych si představoval na post dvojky nějakého zkušenějšího gólmana, který by dokázal Milana podržet a pomoct mu v jeho rozvoji. No a samozřejmě takového, který by byl schopný třeba nějakých deset zápasů během sezony spolehlivě odchytat,“ uvedl Ščerban. A už se někdo takový rýsuje? „Ano, a myslím, že ve velice krátké době budeme moci jeho jméno odhalit,“ dodal.

Jediným vodítkem pro všechny, kteří rádi spekulují a probírají nejrůznější možnosti, by mohla být věta... „Platí to, co jsem říkal, když jsem vstupoval do výběrového řízení, chci se zaměřit na zdejší rodáky. Tím myslím kraj Vysočina,“ naznačil Ščerban, kde hledat adepty.

Jednání o nové smlouvě s útočníkem Oldřich Bakusem bylo podstatně náročnější, než třeba hledání dohody s Řehořem. „Tahali jsme se déle, to je pravda,“ usmíval se šéf Dukly. „Ale nakonec jsme našli rozumný kompromis. Olda byl ochotný ustoupit trochu ze svých požadavků, za což si ho velmi vážím,“ prohlásil Ščerban.

Zároveň potvrdil, že o služby jihlavského kapitána měly zájem i další prvoligové kluby. „Ty ostatní zájemci jsou finančně silnější, takže mu nabízeli lepší podmínky než my. Přesto kývl na nabídku Dukly a já jsem mu za to moc vděčný.“

Přestože se vedení jihlavských hokejistů rozhodlo oznámit informace o dohodě na nových smlouvách se dvěma svými hráči 1. dubna, rozhodně prý nejde o aprílový žert. „Můžu potvrdit, že zprávy o prodloužení spolupráce s Oldou a Milanem jsou naprosto seriózní,“ vzkázal jihlavským fanouškům Ščerban.