Řehoř bude chodit častěji na led, s boleslavským týmem

28.05.2009 / Eva Streichsbierová

Gólman Dukly Milan Řehoř bude několikrát týdně trénovat s boleslavským týmem. Zatím jezdil na led do Nymburku, kde se extraligoví Středočeši připravují na ledě, každé pondělí se svými jihlavskými kolegy. Nyní přibudou pravděpodobně také úterky a čtvrtky jen s Boleslaví. „Myslím, že mu tréninky na ledě prospějí. Právě teď je prostor nacvičit věci, na které v sezoně není čas,“ říká trenér jihlavských gólmanů Petr Jaroš.

Zařazení tréninků na ledě do letní přípravy si dvaatřicetiletý kouč nemůže vynachválit. „I kluci jsou za to vděční. Sice musíme vstávat už kolem půl šesté ráno, absolvovat cestu, pak trénink, návrat a odpoledne přichází druhá fáze, ale pro nás je to perfektní možnost. Věřím, že kluci budou na sezonu připraveni lépe než kdy předtím,“ je přesvědčen.

Může se o všem stát, že nakonec Milan Řehoř bude o svojí výborné připravenosti přesvědčovat boleslavské trenéry. Právě do extraligového středočeského mužstva má totiž vyřízený střídavý start a měl by se v jeho dresu představit už v zápasových testech. „Luděk Bukač mladší (sportovní ředitel boleslavského klubu – pozn. redakce) nám slíbil, že tak na dva až čtyři zápasy v přípravě s Milanem počítá,“ prozrazuje Jaroš.

Případné dlouhodobější absence svého svěřence v Dukle se prý neobává. „Od června se s námi začne chystat Marek Benda. Společně s Vráťou Vajnerem by se prali o post jedničky,“ hlásí trenér. „Podle mě na to mají, jsou perspektivní. Já osobně nemám rád starší gólmany. Raději bych bral dva mladé,“ dodává.

Zatím jde ale pořád jenom o spekulace ve stylu – co by bylo, kdyby... Do startu nové sezony ještě zbývá dost času. „Varianta je v tuhle chvíli nastavená tak, že kdyby tady Milan skutečně nebyl, tak se dá prostor Markovi s Vráťou. V přípravě by ukázali, jak na tom jsou, a potom by se všechno řešilo dál,“ vysvětluje Jaroš.

Dvacetiletý Marek Benda (na snímcích pod článkem) je hráčem Karlových Varů a v Jihlavě se v letošním roce už objevil. V lednu se zúčastnil několika tréninků, byl jakousi pojistkou pro play-off. V minulosti prošel všemi mládežnickými reprezentacemi a nějakou dobu strávil v zámořské QMJHL. „Je to velmi šikovný gólman,“ tvrdí trenér jihlavských brankářů. „Teď s námi nastoupí suchou přípravu, pak by měl odletět za přítelkyní do Kanady a vrátit se zase na led. Zůstane s námi minimálně do konce srpna.“