Dukla může v domácím prostředí udělat rozhodující krok do semifinále

06.03.2016 / Tomáš Lysý

S cílem jednoho vítězného zápasu do Havířova odjížděli a s jednou výhrou v kapse se v noci ze soboty na neděli hokejisté Dukly vrátili do Jihlavy. Vítězný gól Josefa Skořepy šest minut před koncem čtvrtého utkání rozhodl o tom, že červenožlutí vedou 3:1 na zápasy. To znamená jediné - v pátém čtvrtfinále může Dukla rozhodnout o postupu do semifinále. Páté měření sil začne v pondělí 7. března od tradičních 17:30 na Horáckém zimním stadionu. Pojďte pomoci poprvé ve čtvrtfinálové sérii Dukla-Havířov překonat hranici 3000 diváků na stadionu a hlavně pomoci A-týmu ke kýženému čtvrtému bodu v sérii!
Stejně jako zbylé dva čtvrtfinálové zápasy, také utkání Dukla – Havířov můžete sledovat na onlajnech.

Předprodej na 5. čtvrtfinále

Vstupenky na pátý zápas čtvrtfinálové série s Havířovem, který se hraje na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě v pondělí 7.3., si můžete pořídit v předprodeji na Infocentru v neděli od 18:30 do 19:30 hodin. V den zápasu pak na stejném místě od 15:30 hodin.

Ve třetím zápase čtvrtfinálové série urvali hráči Havířova vítězství, které pro ně znamenalo vůbec první výhru ve čtvrtfinále play-off od jejich návratu do první ligy. Ovšem rčení, že „s jídlem roste chuť,“ Dukla řádně utnula. Nedovolila vyrovnání série, čtvrtý zápas na ledě AZetu po zlepšeném výkonu získala na svojí stranu. Z dvaceti vzájemných zápasů během posledních tří sezon tak červenožlutí zvítězili popatnácté a přivezli si ze Slezska domů na Vysočinu první mečbol.

Třetí jihlavské vítězství se ovšem nerodilo lehce. Úvodní dějství Dukla vyhrála 2:0, Havířov poté ve druhé třetině snížil a zkraje třetí části srovnal. Rozhodnutí přišlo v čase 53:50. Jihlava nejprve přestála oslabení a poté zásluhou Josefa Skořepy rozhodla. „Taktiku pro pátý zápas určitě nebudu prozrazovat. Něco jsme si po třetím utkání řekli, je to tajné a zůstane to v kabině. Proto jsme ve čtvrtém zápase udělali peckový výkon,“ byl bezprostředně po druhém mači na ledě AZetu spokojený Josef Skořepa a stejné pocity mohl sdílet i jihlavský asistent Fratišek Zeman. „Již od rána bylo na hráčích vidět, že chtějí neúspěch ze třetího zápasu napravit a to se podařilo. Smekám před týmem, že dokázal v Havířove jednou vyhrát,“ řekl trenér na pozápasové tiskové konferenci. I jeho slova potvrzují, jak je jeden úspěch z ledu urputného, bojovného a nepříjemného soupeře cenný.

Video: Radost hráčů a fanoušků Dukly po výhře ve čtvrtém zápase

Autor: Tomáš Lysý

Hrají se už pouze tři čtvrtfinálové série

Mezi čtvrtým a pátým čtvrtfinále byly dříve dva dny volna, nyní mají týmy na regeneraci pouze jednodenní volno. V pondělí 7. března tak budou na programu jen tři čtvrtfinálové zápasy. Po základní části čtvrtá Slavia si v play-off poradila v nejkratším možném čase s pátým Prostějovem a vyhrála 4:0 na zápasy. Je tak prvním semifinalistou a bude čekat, koho v boj o baráž dostane. Překvapení se rodí v sérii Kladno – Ústí nad Labem. Ústečtí totiž stoprocentně potvrdili výhru v druhém utkání na ledě Rytířů, ovládli oba dva domácí duely a v sérii vedou 3:1. Vítěz základní části si tak již nemůže dovolit klopýtnout, nechce-li podruhé za sebou končit play-off ve čtvrtfinále. Naopak Motor oplatil porážku z domácího ledu Přerovu i s úroky, když na ledě Zubrů dvakrát zvítězil a také Českobudějovičtí mohou v pondělí udělat rozhodující krok mezi nejlepší čtyřku WSM Ligy.

JIHLAVSKÁ RADOST. Při dopoledním rozbruslení před čtvrtým zápasem na ledě Havířova panovaly na tvářích hráčů Dukly úsměvy, což dokumentuje i Aleš Jergl (vlevo) a Martin Kohout. Jihlavští fanoušci, kterých na čtvrtý zápas do Havířova přijel pořádný počet, si jistě přejí, ať tomu tak je i v pondělí kolem osmé hodiny večerní. Foto: Zdeněk Drla

Čtěte také

Udělal jsem kličku do bekhendu a gólman šel na párek, povídá o svém gólu se smíchem Josef Skořepa

Dukla urvala vítězství! Na Vysočinu si veze mečbol

Se vstupenkou na play-off sleva ve fanshopu

Čtěte také: Modrá vlna společnosti ICOM transport - ta správná přihrávka pro Vás! Vyberte nejlepšího hráče utkání!

Videopozvánka na play-off 2016:

Autor: SB Corporation.