Nové koště navázalo na staré

26.12.2004 / Nevazsa

Trenéři Farda s Konečným měli těžkou roli. Ve svém prvním zápase na lavičce Dukly porazit obhájce mistrovského titulu ze Zlína. Jihlava hrubkami ve vlastním obranném pásmu nabídla hostům šance a hosté trestali. "Došlo dvakrát na situaci dva na jednoho a bylo rozhodnuto", řekl Martin Zajac

V posledním domácím extraligovém utkání v tomto roce si premiéru odbyli i dva nový lodivodi Farda s Konečným, ale bohužel pro domácí Duklu nepotvrdili staré známé pořekadlo - Nové koště dobře mete. Na půdu poslední Dukly zajížděli obhájci mistrovského titulu ševci ze Zlína. Dlouho se trápil i nejproduktivnější útok extraligy vedený Petrem Leškou. Hosté mají velmi vyrovnané pětky a když se nedaří první, branky střílí pětka druhá. Ve 13. minutě po vyhraném buly poslal hosty do vedení střelou podél Hronkova levého betonu Erat – 0:1. “Kdyby dala Jihlava první gól tak určitě ožili,“ svěřil se po utkání Martin Hamrlík.

Druhé dějství začali domácí s výhodou přesilové hry 4 proti 3, ale žádnou větší šanci něměli. Ihned po vyrovnání sil na ledě našel Tesařík rozjetého Barinku a ten propálil všechno co mu stálo v cestě – 0:2. Další branka padla znovu do klece domácích a znovu po chybě domácí obrany. Do brejku se dostali Čech se Záhorovským a prvně jmenovaný pohlednou koncovkou poslal již potřetí puk za Hronkova záda – 0:3. “Dostali jsme na konci druhé třetiny další dva góly a bylo po zápase,“ prozradil Lukáš Říha.

Do třetí třetiny vkročili lépe oku lahodícími akcemi domácí, ale nezužitkovali nápor. Petr Leška se ocitl v sólovém nájezdu proti domácímu brankáři – nedal. Když ani neuznaná branka Dukly nepromluvila do konečného skóre, vítězně z tohoto dějství odcházelo hostující Hamé. Velmi dobrý výkon podal i mimojiné Martin Zajac a jak ten se koukal s odstupem času na zápas? “Hodnotí se to těžko když jsme zase prohráli. V první třetině jsme byli celkem dobrý. Měli jsme i šance a nedali jsme góly. Dostali jsme branky po standardních situacích. Ve druhé třetině došlo dvakrát na situaci dva na jednoho a bylo rozhodnuto.“ Hosté tak potvrdili papírové předpoklady a z Vysočiny si odvezli přednovoroční dárek v podobě tří extraligových bodů. “Pro nás důležité tři body a poté pauze je ten začátek vždycky takový pomalejší a horší zvlášť o vánocích. Na klukách je vidět, že jsou hodně nervózní a trápí je sebevědomí,“ zakončil slovy dnešní duel Petr Čajánek.